Dresscode voor de golfbaan

Wanneer je van plan bent om een bezoekje aan de golfbaan te brengen, dan kun je natuurlijk niet in je joggingbroek en slippers op komen dagen. Een potje golf spelen is meer dan even ontspanning en vermaak – het is een lifestyle op de baan, die past bij status, etiquettes en bravoure.

Daarom gaat de golfwereld gepaard met een speciale stijl van je kleden. Maar maak je geen zorgen, op https://www.aimnsportswear.nl kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om gepast op de green te verschijnen. Lees nog even door om te ontdekken wat er van je verwacht wordt, en ga vervolgens naar https://www.aimnsportswear.nl om jouw golf outfit samen te stellen.

Type golfbaan

Het hangt vaak af van het type golfbaan wat er van je verwacht wordt in kledingstijl. Ook spelen de omstandigheden mee. Er zijn veel golfclubs die erg strikte kledingvoorschriften hanteren, maar laat je als beginner vooral niet afschrikken. Er zijn een paar duidelijke regels, en als je die volgt, ben je welkom op zo’n 99% van de greens.

Golf dresscodes

De striktheid van de dresscode van een golfclub hangt meestal af van de exclusiviteit van de club – meestal zijn dit de duurdere golfclubs. Hier kom je vaak een zeer strenge dresscode tegen.

Weet je niet zeker wat er door een bepaalde club van je verwacht wordt, dan kun je het beste van tevoren even bellen. Er is altijd een medewerker aan de balie aanwezig die je precies kan adviseren in welke dresscode te volgen om welkom te zijn op hun specifieke baan. Je wil gewoon echt niet het risico lopen om op de goede gok te gaan en dan aan de deur geweigerd te worden.

Lukt het toch echt niet om van tevoren een medewerker van de club te spreken voordat je daar heen gaat? Zorg dan in ieder geval dat je niet te nonchalant gekleed gaat. Jeans, shorts, T-shirts en ook sandalen of slippers kun je echt beter thuis laten. Ga je naar een exclusieve club, trek dan vooral een overhemd met kraag aan. Ga voor een nette (korte) broek, of rok als vrouw, en kies een riem en golfschoenen uit.

Casual

Ben je nog een beginner en ga je naar een casual golfbaan, dan is het allerbelangrijkste dat je voor comfort gaat. Ook hier moet je niet in jeans of katoenen shirts aankomen, vanwege de dresscode en omdat het gewoon niet lekker zit op de baan. Golf is dan wel niet de meest inspannende sport die er bestaat, je wordt toch behoorlijk zweterig van die lange afstanden lopen op een warme zomerdag.

Aanbevolen artikelen