In films zie je altijd golfbanen in hun meest exclusieve vorm. Door dit stereotype beeld van geruite broeken, dure exclusieve kleding, hoge entree gelden en rijke zakenlui die graag een balletje komen slaan, lijkt het wellicht onmogelijk om als modale burger golf als nieuw hobby aan te nemen. Gelukkig is er ook in de golfsport sprake van evolutie en wordt deze sport steeds meer toegankelijk voor de casual golfer.

Exclusieve clubs

Het eerder beschreven beeld past inderdaad bij de exclusieve golfclubs waar je strikte gedragsregels moet naleven. Je mag niet in tops gekleed gaan. Ook korte broeken is uit den boze. Kledingvoorschriften horen netjes nageleefd te worden en moet je altijd aan een bepaald kwaliteit beeld voldoen. Om je in een dergelijke milieu te mogen bewegen betaal je dan ook een maandelijks prijskaartje dat niet aansluit bij het dragen van tops maar meer resoneert met de verwachte gedragscode.

Moderne tijd

Tegenwoordig zijn er gelukkig ook minder exclusieve clubs. Gelukkig, omdat er ook heel wat golfliefhebbers uit een andere laag van de maatschappij komen dan de rijkelui families en succesvolle zakenlui.

Vooral de mensen die het professionele golven volgen worden aangestoken met het golfvirus en willen ook graag een balletje slaan. Hierdoor is de golfsport nog meer populair geworden en de casual clubs maken golf ook toegankelijk voor de modale burger.

Casual clubs

Ben jij dus van de arbeidersklasse of heb je gewoon niet zo’n behoefte aan dat exclusieve gedoe, maar wil je wel graag van de golf genieten? Dan hoor jij misschien thuis in de wat meer casual clubs.

Nu kan je daar ook niet in je strandkleding aankomen, maar het dragen van tops in combinatie met een mooie casual blouse is hier wel mogelijk. Hier zijn de kledingvoorschriften dus een stuk losser, zolang het maar wel nette kleding blijft.

Zo kan je in een wat relaxtere setting jouw golfslagen oefenen en jouw golftactiek op niveau brengen.

Perfect voor de golf-rookie

De casual clubs is ook heel geschikt en zeker het overwegen waard voor de golf-rookie. Als beginneling voel je je misschien al niet zo op je gemak omdat je je slag nog moet leren. De casual club is dan met een meer ontspannen sfeer ideaal om in te starten. Je hoeft je niet druk te maken over een etiquette en zeker in warme zomers bijvoorbeeld kan je je wat luchtiger kleden. Het dragen van tops is in de zomer zeker een uitkomst omdat je snel kan gaan zweten in je mooie overhemd. De tops, zowel voor mannen als voor de dames, kunnen zweetplekken in je casual blouse voorkomen en het kleed nog mooi af ook.

Golven een leuke en sociale sport

Of je je nu meer thuis voelt in de wat meer casual club of je kiest liever voor een exclusieve club, golf is niet alleen een leuke sport maar ook een ontspannen sport wanneer je eenmaal de basis goed beheerst. Een perfect sport om je sociale contacten aan te halen terwijl lekker een balletje slaat. Dit maakt golf niet alleen een leuke maar ook een sociale sport!

Aanbevolen artikelen