Nederland heeft ruim 300 golfbanen en hier zitten schitterende exemplaren tussen. Bijvoorbeeld Golfbaan De Texelse op Waddeneiland Texel. Terwijl je tussen de duinen aan het golfen bent hoor je de zee op de achtergrond. Of Golfbaan Hitland die midden in het Groene Hart ligt. Dit is een typische Hollandse golfbaan met veel waterpartijen voor een uitdagend parcours. De 18-holes baan heeft par 71 en is goed onderhouden. De oudste golfclub van Nederland biedt een 18-holes baan in de duinen bij Wassenaar. Spelen op deze Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is een bijzondere ervaring, met op iedere hole een ander uitzicht.

Schitterende natuurbanen

Als we het hebben over mooie natuur, dan zijn er nog veel meer fraaie golfbanen in Nederland te vinden. Bijvoorbeeld golfbaan Herkenbosche, waar je jezelf te midden van al het natuurschoon van Nationaal Park de Meinweg bevindt. Of de banen van Golfclub Liemeer. Deze baan is niet alleen schitterend voor golfers, maar ook de natuurliefhebber kijkt hier zijn ogen uit. Dat is ook de reden dat er speciale rondleidingen voor natuurliefhebbers worden georganiseerd. Op de banen van de Golfclub Dirkshorn vraagt een ander natuurelement de aandacht van de golfer. In dit polderlandschap vraagt de eeuwige wind om extra concentratie en dat zorgt natuurlijk ook voor een extra spannend spelelement.

Op de heuvels

Het Rijk van Margraten ligt in een fraai Limburgs heuvellandschap, midden tussen de oude bossen, de wijngaarden en de landerijen. Bij een bezoek aan Maastricht mag men deze golfbaan eigenlijk niet overslaan. Het Rijk van Nijmegen heeft twee banen welke samen 45 indrukwekkende holes vormen. Ook hier vind je een glooiend landschap in een bosrijke omgeving.

Aanbevolen artikelen